Tulossa trimmaukseen? Muista nämä ennen trimmausta

Jotta koirantrimmaaja Pirjo Hjelmin tarjoamat trimmauspalvelut onnistuisivat parhaalla mahdollisella tavalla, huomioi seuraavat trimmausta koskevat ohjeistukset.

Ennen trimmaamoon tuloa

Koira kannattaa ulkoiluttaa hyvissä ajoin ennen trimmaukseen tuloa, jotta trimmauspalvelut eivät turhaan keskeydy ulkoiluttamistarpeen vuoksi. Koiran tulee olla myös täysin puhdas, sillä hiekkaista tai märkää karvaa ei voi trimmata. Myös tassujen puhtaudesta pitää huolehtia, sillä karvoissa olevat roskat ja hiekanmurut pilaavat saksien ja koneiden terät.

Yleensä trimmausta edeltävänä iltana tehty perusteellinen pesu riittää ja koira on valmis trimmattavaksi. Jos olet kuitenkin tilannut koko käsittelyn pesuineen, voit tuoda sen trimmaukseen juuri sellaisenaan.

Nypittävää koiraa ei kuitenkaan saa pestä ainakaan kahteen viikkoon ennen trimmausta, vaan perusteellinen kampaus riittää. Pesty turkki on paljon tiukemmassa ja sellaisen nyppiminen tuottaa tarpeetonta hankaluutta koiralle. Nyppimällä trimmattava koira saa mielellään olla pölyinen, mutta ei märkä, eikä takkuinen.

Trimmauksen aikana

Koirantrimmaaja Pirjo Hjelmin tyyliin kuuluu koirien ystävällinen ja rauhallinen käsitteleminen, joten etukäteen turha jännittäminen koiran kärsivällisyyden tai käytöksen vuoksi kannattaa unohtaa. Jos koiralla on kuitenkin tapana purra tai näykkiä, siitä kannattaa kertoa ennen trimmausta.

Joissain tapauksissa kannattaa varautua myös jättämään koira yksin trimmaukseen, sillä useimmat koirat käyttäytyvät rauhallisemmin, kun omistaja ei ole paikalla.

Muuta huomioitavaa

Esteen sattuessa muistathan perua aikasi viimeistään trimmausta edeltävänä arkipäivänä.

Huolehdithan, että koirasi rokotukset ovat voimassa ja ettei siinä ole ulko- tai sisäloisia. Esimerkiksi kirput ja täit tarttuvat helposti koirasi tavatessa muita koiria. Sisäloisien varalta koirasi tulee olla säännöllisesti madotettu. Tarkastathan koirasi  rokotusohjelman sen rokotuskirjasta tai hoitavalta eläinlääkäriltä.

Näitä ohjeita noudattamalla trimmauspalvelut sujuvat vaivattomasti. Tervetuloa trimmaukseen!